facebook 3D view Akcie

Napísali o nás

Degustačný večer v reštaurácii Nostalgie

Text prebratý z: http://www.karpatskaperla.sk/?akcie&sprava=degustacny-vecer-v-restauracii-nostalgie

 

Známa reštaurácia Nostalgie v Spišskej Novej vsi zorganizovala 14. apríla degustačný večer, na ktorom boli prezentované naše vína spolu s aktuálnym jarným menu reštaurácie. Zaujímavosťou bolo, že ku každému chodu mohli hostia ochutnať dve vína – jeden mladší ročník a druhý starší. Večer sprevádzali majiteľ vinárstva Ladislav Šebo a pani Danka Říhová, ktorá je majiteľkou a dušou reštaurácie Nostalgie Restaurant - café. Večer otvoril welcome drink v podobe ružového vína Cabernet Sauvignon 2014.

Prvé predjedlo tvorila dokonalá kombinácia domáceho teľacieho carpaccia na rukole, ktoré bolo dozdobené avokádovou pastou, prepeličím vajíčkom, kaparmi a parmezánom. K tomu bol podávaný čerstvý domáci paradajkový chlebík. Toto jedlo sa snúbilo s mladým Müller Thurgau 2014 z kolekcie JAGNET, po ktorom nasledovalo VARIETO Veltlínske zelené 2013. Druhým chodom bol jemný hráškový krém s mätou a créme fraiche v kombinácii s cuvée z burgunských odrôd ročníka 2014 (Pinot Blanc /Pinot Noir/ Chardonnay) Výborne sa k polievke hodilo aj VARIETO Pinot Gris 2013.

Ako prvý hlavný chod sa podával grilovaný filet zo pstruha zo Slovenského raja (Dediniek) v cruste z corn-flakes s pyré z batátov s koriandrom, spolu s hráškovými výhonkami, pomarančmi a červenou cibuľou. Dokonalosť jedla umocnilo spojenie chutí a vôní s našimi vínami VARIETO Sauvignon 2014 a VARIETO Rizling rýnsky 2013. Nasledoval druhý hlavný chod, ktorý v kombinácii s našou Frankovkou 2012 zožal u hostí najväčší úspech – grilovaný jahňací hrebienok v bylinkovej kruste a jahňacie stehno suis-vide s demi glace, šťúchanými zemiakmi s bryndzou a jarnou cibuľkou. K tomuto jedlu sa krásne snúbili červené vína VARIETO Frankovka modrá 2012 a červené cuvée 4 ŽIVLY 2009.

Bodku na záver dala kombinácia dezertu Malinová terinka s bielou čokoládou na mangovom pyré s kokosovým sirupom a malinami spolu s našimi sladkými vínami DÍLEMÚRE Aurelius 2013 a slamovým vínom DÍLEMÚRE Pálava 2011. Ako pikošku pán Šebo priniesol hosťom ochutnať 60% Grappu z odrody Cabernet Sauvignon. Radi by sme touto cestou poďakovali pani Říhovej za pozvanie a organizáciu, celému tímu reštaurácie Nostalgie a všetkým hosťom za priateľskú atmosféru a záujem o naše vína.